Продавець « НСС» найди свое с улыбкой розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
440 відгуків

Обробка чавунного посуду

Обробка чавунного посуду
На поверхні нового казана завжди є трохи машинного масла — його використовують при литті. Для видалення масла казан слід поставити на вогонь на кілька годин, щоб все масло прогоріло. Не забудьте відкрити ширше вікна і закрити двері на кухню! Занадто сильного вогню не розводьте.
Тепер візьмемо 500 грам рослинної олії (можна вже одного разу використаного для якого-небудь фритюру), наллємо в казан, дуже сильно розігріємо і УБАВИМ ВОГОНЬ ДО РІВНЯ НИЖЧЕ СЕРЕДНЬОГО. Треба почекати, поки під дією киплячого масла поверхню казана придбає жаркий червонуватий відтінок. Але не треба розпікати сам метал червоного кольору! Після того, як дно стало таким, як нам треба, повернемо казан набік (якщо він кулястий, це зробити легше) і
прокалим його з цього боку. Поступово опрацюємо по черзі всі боки тим же методом. Тепер дамо маслу повністю охолонути і виллємо його. Після цього казан слід остаточно остудити, ретельно помити теплою водою і витерти ганчіркою.
Ось тепер ваш інструмент готовий до служби на довгі роки, можливо, на все ваше життя. Ніколи в ньому не пригорить м'ясо, ніщо не прилипне до дна, і все, що ви станете готувати, буде утворюватись надзвичайно смачним і красивим.
Однак підготовка казана — досить довгий процес, який може розтягнутися на кілька годин. Не виключено, що за цей час вас відвідають пожежники — диміти буде нещадно! А не краще дочекатися дачного сезону і зробити справу на свіжому повітрі? Винести плиту з газовим балоном на двір — і всі справи!
З чавунними казанами слід звертатися особливо дбайливо: після кожного приготування їжі прибирати з казана залишки їжі і промивати його теплою водою, без будь-яких миючих засобів. Потім у великий казан налити трохи води і прокип'ятити її. Злити воду з залишками жиру, витерти насухо, і протерти казан масляного серветкою — ось тепер його можна прибирати! Якщо чавунним казаном не користуватися тривалий час, на його стінках може виступити іржа. У цьому випадку казан знову треба трохи прожарити і протерти олією.
Если в вашем казане кто-то готовил, не соблюдая всех правил, может случиться так, что пища в нем начнет пригорать.
Такой казан сначала надо раскалить, всыпать килограмм соли, при этом открыть широко окна и поставить вентилятор. Помешивая иногда соль, следите, чтоб казан не перегрелся. Примерно через час соль станет бурой. Теперь надо ее высыпать, дать казану остыть, а потом снова прокалить в нем масло.
С алюминиевыми казанами обращаться проще, нежели с чугунными, но одна только фраза «Я готовлю в настоящем чугунном казане» вызывает неподдельное уважение со стороны людей понимающих.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner